رشد قیمت نفت پس از کاهش دو روزه
نفت امروز با کاهش کمتر از حد انتظار ذخایر نفت خام آمریکا و نگرانی های عرضه در اطراف لیبی افزایش یافت.
قیمت نفت روز پنجشنبه پس از دو جلسه کاهش افزایش یافت، به طوری که معاملات آتی نفت برنت با 9 سنت یا 0.11 درصد افزایش به 78.74 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 15 سنت یا 0.2 درصد افزایش به 74.67 دلار رسید.
در حال حاضر، نگرانیهای عرضه در اطراف لیبی دوباره در کانون توجه قرار گرفته است، اگرچه با کاهش کمتر از حد انتظار در ذخایر نفت خام ایالات متحده، که انتظارات تقاضا را شکست داد، جبران شد.
دادهها نشان میدهد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته 846 هزار بشکه کاهش یافت و به 425.2 میلیون بشکه رسید که انتظار تحلیلگران در نظرسنجی رویترز برای تساوی 2.3 میلیون بشکه را نداشت. سپس هر دو قرارداد در روز چهارشنبه بیش از 1 درصد کاهش یافت.
با این حال، برخی از تحلیلگران بر این باورند که ترس از اختلال در عرضه از سوی لیبی، عضو اوپک، برای بازار مثبت بوده است.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نوا، خاطرنشان کرد که مشکلات لیبی باعث شده است که بازارهای نفت در بحبوحه نگرانیهای ژئوپلیتیکی در حال افزایش است که احتمالاً کاهش قیمتها را محدود میکند.
برخی از میادین نفتی لیبی در بحبوحه مبارزه برای کنترل بانک مرکزی، تولید خود را متوقف کرده اند و یکی از شرکت های مشاوره اختلالات تولید را بین 900000 تا 1 میلیون بشکه در روز برای چند هفته تخمین می زند. لازم به ذکر است که تولید لیبی در ماه جولای حدود 1.18 میلیون بشکه در روز بوده است.
طول مدت اختلال عرضه در اکتبر آینده میتواند بر برنامههای تولید اوپک پلاس تأثیر بگذارد، که به نوبه خود میتواند تاثیر مثبتی بر بازارهای نفت داشته باشد اگر عرضه طبق انتظار کاهش نیابد.
در یادداشت مشتری، تحلیلگران ING از تعطیلی طولانی مدت لیبی به عنوان عاملی برای کاهش بیشتر افزایش عرضه در سه ماهه چهارم سال 2024 طبق برنامه اوپک پلاس یاد کردند.
در این سناریو، زمانی که هنوز نگرانی در مورد تقاضا وجود دارد، آنها تمایلی به ارائه عرضه اضافی به بازار ندارند.
انتظارات مبنی بر آغاز کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ایالات متحده در ماه آینده نیز از قیمت نفت حمایت کرد و رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا اشاره کرد که ممکن است زمان کاهش نرخ بهره فرا رسیده باشد زیرا تورم بیشتر کاهش می یابد و بیکاری بیش از حد انتظار افزایش می یابد.
نرخهای بهره پایینتر وامگیری را ارزانتر میکند که میتواند فعالیت اقتصادی را تحریک کرده و تقاضا برای نفت را افزایش دهد.